”Inget motiv” bakom knivmordet i Tullinge

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen förhörs mannen som är misstänkt för knivmordet på en 21-årig man söder om Stockholm.

Polisen tror att det handlar om ett trafikbråk som spårat ur.

-Det finns inget bakomliggande motiv, det verkar inte som om de kände varandra sedan tidigare, säger Gabriela Åslund, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Det var på lördagseftermiddagen som 21-åringen och en 51-årig man började bråka med varandra i Tullinge. Enligt polisen verkar det vara en händelse i trafiken som är orsaken till mordet.

Trafikbråk slutade i knivdråp

En källa med insyn i utredningen säger till Aftonbladet att den misstänkte 51-åringen ska ha brutit mot högerregeln och svängt ut precis fram för 21-åringens bil. Han i sin tur började tuta och det ledde till att de två gick ur sina fordon och började bråka.

21-åringen knivskars och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Den 51-årige mannen åkte snabbt därifrån, men ringde senare till polisen och anmälde sig själv. Han är anhållen misstänkt för mord. En kniv som tros ha använts har hittats.

Att trafikbråk leder till mord är mycket ovanligt i Sverige, men det har inträffat. Till exempel 1999 då en 30-årig man knivskar en 44-årig man vid ett bråk i en bilkö på Hisingen i Göteborg. 44-åringen avled senare av sina skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trafikbråk slutade i knivdråp

Mer i ämnet