– Vi är överlägset bäst i Europa, säger Ariane Bucquet Pousette, på Invest Stockholm. Foto: Najeb Albakar/Invest Stockhom

Nytt europarekord i kvinnligt hackathon

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett nytt europarekord i hackathon när hundratals kvinnor från hela världen samlades i Stockholms stadshus under lördagskvällen.Men målet att bli världens största hackathon med enbart kvinnor nåddes dock inte. – Vi snubblade på målsnöret, säger Ariane Bucquet Pousette, på Invest Stockholm.

Med 928 anmälda kvinnor och med sikte på att bli världens största kvinnliga hackathon hoppades arrangörerna på att slå världsrekord. Men trots det stora antalet anmälda så räckte det inte.

– Med 814 deltagare har vi inte nått världsrekordet men vi är överlägset bäst i Europa. Vi är oerhört stolta att samla så många kvinnor i alla åldrar för att lösa problem, säger Ariane Bucquet Pousette, på Invest Stockholm.

Målet: Fler kvinnor till tekniksektorn

Arrangörerna är flera teknikföretag och Stockholms stad. Målet var att locka fler kvinnor till tekniksektorn och hitta lösningar på hur man får fler riskkapitalister att investera i kvinnliga företagare.

Det tidigare världsrekordet i hackathon togs i november förra året då 872 kvinnor samlades på Maryland University i USA.

– Men nästa år slår vi världsrekordet, avslutar Ariane Bucquet Pousette.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.