”Jag har inte varit med om mutbrott”

Uppdaterad
Publicerad

Solnas moderata kommunalråd Lars-Erik Salminen uttalar sig nu sedan det blev klart att Solnas stadsdirektör misstänks för mutbrott.

”Jag visste att han fick ersättning men glömde informera” säger Salminen.

Det hela handlar om stadsdirektören i Solna som i ett sidouppdrag har tjänat 600.000 kronor för att extraknäcka som konsult för Nationalarenans bolag. Åklagare har nu inlett en förundersökning om misstänkt mutbrott.

Muträttegången i Solna

”Visste inte hur stor”

Sedan historien uppdagades har den högste politikern vägrat svara på frågor från media och hållit sig gömd. Men på måndagen kom en pressad Lars-Erik Salminen, ordförande i kommunstyrelsen i Solna, till kommunfullmäktiges möte för att svara på frågor.

-Jag kände till att ersättningsfrågan diskuterades, men jag hade ingen aning om hur den stor den skulle vara, säger Lars-Erik Salminen (M).

Konstigt

Han säger att han inte varit med och tagit något beslut om ersättning, trots att kommunen är en av delägarna i arenabolagen som gett lön för stadsdirektörens extraknäck. Något Salminen medger att han tycker är konstigt så här i efterhand.

-Jag har inte varit med om några mutbrott, jag har bara glömt att informera kommunstyrelsens arbetsutskott, säger Lars-Erik Salminen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Muträttegången i Solna

Mer i ämnet