Järvabor vill stoppa Förbifart Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Miljöengagerade järvabor vill stoppa Förbifart Stockholm eftersom tunneln upphör och är ovan jord just förbi Akalla-Hjulsta. De menar att det är en rättvisefråga.

Sexfiliga Förbifart Stockholm kommer bli en av världens längsta tunnelmotorvägar. I Skärholmen och i Akalla-Hjulsta upphör tunneln och kommer att gå ovan jord. Det här upprör miljöengagerade järvabor.

–Om Förbifart Stockholm byggs kräver vi att det även blir en tunnel i de här områdena. Det är en rättvisefråga, säger Arne Johansson som är engagerad i Norra Järvas stadsdelsråd i Husby.

”Blir för liten förändring”

–Vi får ut så väldigt lite av att bygga en tunnel där. Det blir för liten förändring jämfört med den byggplan som ligger nu. Vi kan inte göra den åtgärden, säger Pia Andersson som är projektledare på Trafikverket.

–Jag tror inte att folk här har protesterat tillräckligt mycket. Människor som inte har svenska som förstaspråk har svårare att ta till sig information och törs bråka. Då handlar det om miljörättvisa, säger Anita Karp, som är med i Norra Järvas stadsdelsråd i Akalla.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer