Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Järvapolisen berätta om hur de arbetar vidare efter de två våldsbrotten de senaste dagarna. Foto: TT/SVT

Uppgifter: Senaste våldsbrotten kan ha kopplingar till mordet på Einár

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT ska det finnas kopplingar mellan en person skriven på adressen för sprängningen i Dalen och offret för Rinkebymordet på juldagen. Dessa personer ska även förekommit i utredningen kring mordet på rapparen Einár 2021.

Adam Hallström, yttre befäl vid polisen i Rinkeby, uppger att man fortsatt bedömer att mordet är en isolerad händelse. Samtidigt uppger han att det inte går att utesluta att det finns en koppling mellan händelserna.

– Men vi kan inte stänga dörrarna helt. Utan det får utredningen visa, säger Adam Hallström på polisen.

Personen skriven på adressen för sprängningen och offret för Rinkebymordet ska även förekommit i utredningen kring mordet på rapparen Einár 2021, enligt uppgifter.

Inte påverka Einárs utredning

Till Dagens Nyheter säger åklagaren och förundersökningsledaren Lucas Ericsson, att personen som sköts ihjäl i Rinkeby tidigare varit skäligen misstänkt för medhjälp till mordet på Einár, men att det inte kommer ha påverkan på utredningen.

– Den personen avförs som avliden, han har ju varit misstänkt för medhjälp men han har inte suttit häktad eller frihetsberövad, säger Lucas Ericsson till tidningen.

Vill inte kommentera uppgifterna

Varken Adam Hallström på Rinkebypolisen eller Tobias Lövström, polischef i lokalpolisområde Globen, bekräftar uppgifterna.

– Jag kan inte kommentera det, säger Tobias Lövström.

– Det är en pågående förundersökning så det är mycket sekretess som råder. Så vi har svårt att vidare kommentera det ärendet, uppger Adam Hallström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.