Över 30 000 besökte Järvaveckan 2018

Uppdaterad
Publicerad

När SVT Nyheter i dag träffar initiativtagaren Ahmed Abdirahman är Järvafesten slut och tälten plockas bort från Spånga IP. Han känner sig mer än stolt över sin politikervecka i Järva.

Ahmed Abdirahman var en av de mest upptagna personerna på Järvaveckan. Men nu är lugnet efter stormen här och Spånga IP börjar gå tillbaka till det vanliga.

Politikerfesten på Järva är över men kommer enligt arrangören tillbaka nästa år. Ahmed vill inte berätta vilka politiker som redan nu har tackat ja men lovar att Järvaveckan kommer tillbaka.

Järvaveckan 2018

– Det har gått fantastiskt bra, vi har haft över 150 aktörer i dom här små tälten. Över 30.000 besökare kom i år och över 100 seminarier har hållits, alla partiledare och många ministrar och unga människor har kommit hit, säger Ahmed Abdirahman. 

Vad var skillnaden jämfört med förra året?

– Att vi har vuxit snabbt. Det känns roligt. För det visar vilken potential det finns i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Järvaveckan 2018

Mer i ämnet