Hör Ahmed Abdirahman, Järvaveckans grundare, om varför de ställer frågan ”Vem bryr sig?” Foto: Moa Ferm/SVT

Järvaveckans tema: Vem bryr sig?

Publicerad

När Järvaveckan för tredje året i rad intar Spånga IP hoppas arrangören, den ideella stiftelsen The global village, återigen på besöksrekord.

I år blir politikerveckan i Järva mer intensiv. Nio dagar, en för varje parti, blir fem och antalet organisationer ökar från under 200 till runt 300 anmälda. Och nu hoppas de på att fler vill besöka veckan i år, trots att det inte är valår.

– Vi har gått från 13 000 besökare 2017 till 30 000 förra året. Vi siktar på 40 000 i år och det är väldigt ambitiöst, det vet jag också, men vi kommer från förorten och vi är alltid ambitiösa här, säger Järvaveckans grundare Ahmed Abdirahman.

Järvaveckan 2019

Representanter från alla riksdagspartier kommer tala och dela scenen med lokala talanger.

– Vi vill vara folkliga och locka unga så därför bjuder vi in lokala artister och har aktiviteter för barn, varvat med seminarier och partiledartal, säger Ahmed Abdirahman.

”Vem bryr sig?”

Huvudtemat för årets politikervecka i Järva är ”Vem bryr sig?”. Hör Ahmed Abdirahman svara på frågan i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Järvaveckan 2019

Mer i ämnet