Visa alla (2)

Totalstopp på tunnelbanans gröna linje – passagerare utrymde tåg

Publicerad

Trafiken har nu börjat rulla igen, efter ett stopp på tunnelbanans gröna linje 17, 18 och 19. Orsaken till stoppet var ett strömavbrott. Enligt SL kommer trafiken att dras med förseningar ”ett bra tag” under kvällen.

Stoppet inträffade vid klockan 16.50. Enligt SL:s presstjänst ska det ha berott på ett strömavbrott i Bromsten, som påverkat tunnelbanetrafiken.

– Det är signalsystemet som drabbats av någon sorts strömavbrott, vilket innebär att trafikledningen inte kan se var tågen är någonstans. Alla tåg har då ombetts att stanna på stationerna, säger Claes Keisu, presstalesperson på Trafikförvaltningen.

Passagerare blev fast i de varma tågen och på Skanstullsbron började de då själva att ta sig ut.

– Det är farligt att gå på spåren men man förstår ju att folk vill ut. Men det är inget vi rekommenderar utan vi vill göra det under kontrollerade former, säger Claes Keisu.

SL uppmanar resenärer att använda reseplaneraren för alternativa resvägar.

– Tågen rullar ut stegvis, men det kommer att ta ett bra tag innan allt flyter igen, säger Claes Keisu till SVT Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer