Foto: Pontus Lundahl / TT

Källor till SVT: Mördad kvinna bevittnade skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart vad som låg bakom dubbelmordet på en man och en kvinna i Hallonbergen norr om Stockholm på tisdagen. Men enligt uppgifter till SVT Nyheter ska kvinnan ha varit vittne till ett mord nyligen.

Polisen är fortfarande fåordig kring tisdagens dubbelmord i Hallonbergen, och det förekommer olika uppgifter om vad som kan ha varit motivet bakom morden.

Enligt SVT Nyheters källor ska kvinnan ha blivit vittne till en skottlossning nyligen där en person avled. Kvinnan ska även ha lämnat uppgifter om händelsen till polisen, men det vill inte polisen kommentera.

Dubbelmordet i Hallonbergen

– Vi befinner oss i början av en utredning av ett grovt, allvarligt brott. Därför behåller vi alla detaljer för oss själva, och när det gäller de inblandade så bedömer vi att det är sekretess, säger Kjell Lindgren, pressinformatör vid polisen.

Mannen inblandad i narkotikamål

Mannen som mördades skulle i dagarna ha vittnet i ett större narkotikamål. Enligt uppgifter till Dagens Nyheter skulle mannen på torsdagen höras i ett mål i Uppsala tingsrätt angående en härva med omfattande cannabisodling. En härva som mannen var delaktig i och som han avslöjade för polisen förra sommaren.

Tre anhållna

Det var strax före klockan nio på tisdagsmorgonen som ett antal personer trängde sig in i lägenheten. Enligt uppgift ska någon i paret ha larmat polisen. När polisen kom till platsen fann de kvinnan död i lägenheten och mannen svårt skadad på gatan utanför. Mannen avled ett par timmar senare på sjukhus.

Fyra personer greps på tisdagen för dubbelmordet. Tre av dem har anhållits misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord. Enligt Aftonbladet ska två av de anhållna ha kopplingar till mordet som kvinnan uppges ha bevittnat.

Senast på fredag ska åklagaren besluta om de misstänkta ska begäras häktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Hallonbergen

Mer i ämnet