Knappt två av tre stockholmare tycker att Stockholm är en trygg stad. I klippet berättar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) trygghetssatsningen. Foto: SVT

Satsning på kameror och belysning ska göra Stockholm tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Stockholms stad vill i nästa års budget fortsätta satsa på trygghet för medborgarna. Ökad belysning, platsutveckling och fler kameror är några av de insatser som det viks pengar åt i budgeten.

Det handlar om 30 miljoner kronor som ska gå till platsutveckling där områden i staden ska aktiveras och göras mer levande. Platsutveckling har tidigare genomförts på bland annat Sergels torg och Medborgarplatsen.

Tio miljoner kronor går till en riktad insats för att mer belysning runt om i Stockholm. I budgeten finns även mer pengar för utökade upplysningsinsatser. Fem miljoner kronor går till samarbete med polisen där fler övervakningskameror kommer att sättas upp.

Samtidigt visar siffror i en ny medborgarundersökning att andelen stockholmare som tycker att staden är en trygg plats att bo och leva i minskar.

Hör i klippet om Moderaternas trygghetsatsning i nästa års budget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.