Foto: Kristdemokraterna

KD: Inför ett trygghetsborgarråd i staden

Publicerad

För att ta ett samlat begrepp om tryggheten vill Kristdemokraterna nu införa ett trygghetsborgarråd i Stockholms stad. Personen ska enligt KD ansvara för trygghetsfrågor och därav vända utvecklingen av den ökade otryggheten.

Kristdemokraterna menar att otryggheten och viss brottslighet har ökat under den senaste mandatperioden och de vill därför vända utvecklingen genom att tillsätta ett trygghetsborgarråd i Stockholms stad.

– Det är oacceptabelt att bilbränder och upploppsliknande fenomen har normaliserats i vår stad. Under mandatperioden har vi sett hur den röd-grön-rosa majoriteten som idag styr Stockholm konsekvent viftat bort parallellsamhällenas problem och påstår att de beror på klassfrågor snarare än ett integrationsmisslyckande. Med en sådan verklighetsbild kommer man aldrig att kunna vända utvecklingen, säger Erik Slottner (KD), gruppledare i Stockholm stad.

Slottner vill ha posten som trygghetsborgarråd

Erik Slottner menar att oroligheter, rån, våld, upplopp och bilbränder har blivit alltför vanligt förkommande i vissa förorter. Därför vill de nu bryta utvecklingen genom att tillsätta ett trygghetsborgarråd som ska ansvara för trygghetsfrågor.

Vem skulle du helst vilja se som trygghetsborgarråd i Stockholm?

– Jag skulle mycket väl kunna tänka mig den posten, men nu förhandlar vi positioner efter valet, när vi vunnit valet. Jag tror att alla fyra borgerliga partier skulle kunna ta det här uppdraget och göra det på ett bra sätt.

Arbetsuppgifter som trafikborgarrådet skulle få enligt Slottner är att exempelvis ta fram nya handlingsplaner om extrem bejakande extremism, koordinera trygghetsvakter få upp fler trygghetskameror på stan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer