Ella Bohlin (KD) tycker fortfarande att det är intressant med ett BB i Nacka – på lång sikt.

Tyst kring vallöftet om BB Nacka

Uppdaterad
Publicerad

Förlossningsvården i Stockholm går en tuff tid till mötes. Mycket på grund av nedläggning av BB Sophia. En lösning som KD tidigare strävat efter är att öppna ett BB i Nacka. Något man nu ser mer som en vision.

Kortsiktigt har hälso- och sjukvårdsförvaltningen fördelat platserna som saknas när BB Sophia lägger ner på de övriga förlossningsklinikerna.

Inom ett par år är planen att ett BB ska öppna på S:t Görans sjukhus. Men inför valet låg fokuset från Ella Bohlin (KD) på en annan del av länet. Hon som i dag är ansvarigt landstingsråd för förlossningsfrågor uttryckte bland annat på twitter att hon såg öppnandet av BB Nacka som ett vallöfte.

BB Sophias nedläggning

– Jag jobbar dagligen med att planera för framtidens förlossningsvård. Då tycker jag att det är intressant att titta på var det funnits förlossningskliniker tidigare. Men först och främst kommer vi öppna BB S:t Göran, säger barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin.

Så sent som under måndagen fick idén åter igen stöd av partikamraten i landstinget Stefan Dozzi genom en debattartikel i Nacka-Värmdöposten.

– Man måste ha förmågan att se på längre sikt. För den långsiktiga planeringen tycker jag att ett BB i Nacka är intressant och det är inget vi har övergivit, säger Ella Bohlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB Sophias nedläggning

Mer i ämnet