Hans-Gustaf Ljunggren avgår som Karolinska institutets dekanus för forskning. Foto: Bertil Ericson/TT. Arkivbild.

KI:s forskningsdekanus avgår

Uppdaterad
Publicerad

Karolinska institutets ledning har fått massiv kritik för sin hantering av ärendet om skandalkirurgen Paolo Macchiarini. Nu avgår KI:s dekanus för forskning Hans-Gustaf Ljunggren, skriver Läkartidningen.

”Det är uppenbart att senaste tidens uppståndelse kring Macchiarini-ärendet har tärt hårt på vår organisation, på våra medarbetare, liksom på mig själv. Det är också uppenbart att Kl nu behöver gå igenom en period av självrannsakan”, skriver han i sin begäran om entledigande till KI:s vikarierade rektor Karin Dahlman-Wright.

Varken Hans-Gustaf Ljunggren eller Karin Dahlman-Wright uttalar sig för Läkartidningen, men den senare skriver på KI:s internwebb att hon har full förståelse för hans begäran och att han har gjort stor nytta i sin roll som dekanus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Macchiarini-skandalen

Mer i ämnet