Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör några av de som jobbar och besöker gallerian om deras syn på de nya råden. Foto: Omar Daham/SVT

Kista galleria välbesökt trots avrådan: ”Det är mer folk idag”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen kom nya råd för alla Stockholmare med anledningen av den ökade spridningen av covid-19. Stockholmare avråds nu från att besöka butiker och köpcentrum men trots det håller många verksamheter fortsatt öppet.

– Vi ser nu över säkerheten i Kista Galleria där vi använder en checklista på upp till 100 åtgärder, skriver Niko Paleovrachas, centrumchef Citycon/Kista Galleria.

De nya rekommendationerna gäller en mängd inomhusmiljöer. Allt från bibliotek till gym. Men även köpcentrum. I Kista galleria skärper man nu rutinerna men någon nedstängning av fastigheten är inte aktuell.

– Det handlar bland annat om förstärkta städrutiner, tydliga markeringar och budskap om att hålla avstånd på platser där det finns en särskild risk för trängsel, Niko Paleovrachas.

Butikerna har eget ansvar

Han poängterar vidare att varje butik har en stort ansvar att smittsäkra så gott de kan och att gallerian inte kan ta på sig hela ansvaret.

– Vi har delat ut en checklista till alla hyresgäster med förslag på åtgärder som de kan göra i butiken. Våra gemensamma åtgärder kommer att göra stor skillnad, säger Niko Paleovrachas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet