Foto: TT

Klart med viten mot slarviga snöröjare

Uppdaterad
Publicerad

Trafikkontoret har nu följt upp den snöröjning och sandning som staden beställt. Förvaltningen konstaterar att alla entreprenörer inte har gjort sitt jobb. Därför har man bestämt att inte betala när man inte varit nöjd med arbetet. I vissa fall är det också aktuellt med viten.

Kritiken har varit hård i vinter från stockholmarna mot halkbekämpningen och snöröjningen i Stockholms stad.

Trafikkontoret följer hela tiden upp att snöröjning, sopsaltning och sandning fungerar. Felanmälningar och klagomål kommer också till användning i kartläggningen av snöröjningen och sandningen.

– Stockholmarna måste få en bättre snöröjning, inte minst av gångytor och trottoarer. Den snöröjning som finns idag måste också fungera. Därför är det uppseendeväckande att vissa entreprenörer inte skött sitt åtagande, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd.

Vissa entreprenörer har skött sig

– När stockholmarna inte fått den service vi gemensamt betalar för är det självklart att staden måste agera, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm stad.

Helldén säger dock att många entreprenörer har genomfört sina uppdrag och fullföljt sina åtaganden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.