​Klubbat: Samarbete mellan KTH och MIT

Publicerad

I dag klubbade Stockholms stads kommunfullmäktige igenom förslaget om samarbetet mellan KTH och det amerikanska universitetet MIT i Massachusetts. Tanken är att samarbetet ska bidra till Stockholms utveckling.

För ett par veckor sedan berättade SVT att KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, ska inleda ett utbytesprogram och ett forskningssamarbete med det amerikanska universitetet MIT – Massachusetts Institute of Technology.

I dag klubbades förslaget igenom av Stockholms stads kommunfullmäktige.

– KTH och MIT är två världsledande lärosäten när det kommer till Artificiell intelligens (AI). De bedriver forskning om hur vi genom AI och big data kan bygga en smartare stad, med bättre trafikflöden och ett hållbart klimatarbete. Jag hoppas att vi genom forskning kan bygga ett ännu bättre Stockholm i framtiden, säger Anna König Jerlmyr (M) finansborgarråd.

Genom att kombinera design, teknik och vetenskap ska samarbetet bidra till Stockholms utveckling och planering för en långsiktigt hållbar stadsutveckling.

Stockholms stad går in med 5 miljoner kronor per år, totalt rör det sig om 15 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer