”Knarkskrämma” plockas bort i Tensta – efter kritik

Uppdaterad
Publicerad

En fastighetsägare i Tensta satte upp sirener för att skrämma bort knarklangare. Nu tvingas de ta bort ljudsirenen efter att boende i området klagat.

Enligt centrumchefen i Tensta, Mats Carinder, sattes ljudsirenen upp i förra veckan vid ett parkeringsgarage i syfte att få bort knarkhandeln.

– Det här var ett test tillsammans med stadsdelsförvaltningen, fastighetsägare Järva och polisen. Vi har ju provat på lite åtgärder för att ta upp kampen mot knarklangningen. Det är tråkigt om man upplever ljudet som kränkande, det var inte alls meningen utan tanken var att åtgärden skulle vara positiv för människorna som bor och verkar i Tensta, säger centrumchef Mats Carinder.

Ljudet planeras återupptas

”Ljudskrämman” som avger ett ljust pipande tjut tycks ha varit felinställd, och därför har fler än de som de var tänkta att skrämma störts av ljudet. Ljudsignalen är nu avstängd, men planeras att sättas igång igen efter helgen.

Flera personer har reagerat starkt på ljudet och uppfattat att det varit till för att få bort ungdomar från centrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

”Knarkskrämma i Tensta”

Mer i ämnet