Så låter oljudet som ska skrämma knarklangare

Uppdaterad
Publicerad

Sirenen, som var tänkt att skrämma bort knarklangare från platsen, ger ifrån sig ett högfrekvent ljud. Tanken var att den skulle vara inställd på en frekvens som bara kan uppfattas av ungdomar, men sirenen misstänks ha varit felinställd och flera Tenstabor har klagat på oljudet.

Sirenen var placerad vid ett parkeringsgarage i Tensta i ett försök att få bort knarklangare från platsen. Tanken var att det pipande tjutets frekvens skulle ligga i ett spann som endast de man tänkt avskräcka kunde uppfatta. Liknande teknik används ibland för att skrämma bort oönskade djur från hus och trädgårdar, som till exempel mullvadar eller möss.

Men sirenen tycks ha varit felinställd och många Tenstabor, bland andra många småbarn, har störts av tjuten. Fastighetsägaren har nu tvingats ta bort sirenen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

”Knarkskrämma i Tensta”

Mer i ämnet