Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby är glad för att övervakningskameror är på plats i kommunen. Foto: Rosie Alm/Johan Nilsson, TT

Kommunen välkomnar kameraövervakningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tid med mycket bråk och droghandel beslutade polisen att starta med kameraövervakning i centrala Upplands Väsby, ett beslut som nu välkomnas av kommunen.

– Jag är glad för att kamerorna nu är på plats, säger Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande Upplands Väsby.

På kommunen har man länge velat ha kameraövervakning. Redan förra året lämnade de in en ansökan till Datainspektionen om kameraövervakning vid stationsområdet, men har ännu inte fått svar. Den kameraövervakning som polisen nu beslutat om är tillfällig och varar i nittio dagar, något som eventuellt kan förlängas efter utvärdering men då krävs tillstånd.

– Vi måste se över alla möjligheter att göra Väsby till en tryggare plats, och kameraövervakning är ett viktigt verktyg i det arbetet som vi efterfrågat länge i Upplands Väsby.

Kommunen har under en tid haft problem framför allt i stationsområdet med droghandel och bråk, men trots utökad polisnärvaro och ordningsvakter har området fortsatt vara brottsutsatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.