Skulpturer av konstnären Maria Ängquist Klyvare står spridda på Friends. Foto: SVT

Konst mot mobbning: Se nya barnskulpturerna på Friends

Uppdaterad
Publicerad

Tjugofem skulpturer som föreställer barn flyttade på tisdagsmorgonen in på Friends Arena i Solna. Den permanenta konstutställningen ska synliggöra barn som utsätts för mobbning.

Nästan varannan svensk önskar att de gjort mer för att förhindra mobbning, enligt en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Swedbank och Stiftelsen Friends.

Undersökningen visar att nästan sju av tio vuxna, 65 procent, har erfarenhet av mobbning.

– Många som varit åskådare till mobbning önskar i efterhand att de gjort mer för att förhindra det som hände, säger Per Leander, generalsekreterare på Stiftelsen Friends i ett pressmeddelande.

Nu öppnar en permanent konstutställning på Friends Arena, med 25 bronsskulpturer som föreställer barn, alla av konstnären Maria Ängquist Klyvare.

Skulpturerna är spridda över hela arenan och ska påminna om att 60.000 barn mobbas varje år. Utställningen gör nu att Friends är en av få arenor i världen med en permanent konstutställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.