Hälften av alla varsel i landet har koppling till Stockholms län. Foto: Jessica Gow/TT

Kraftig ökning av arbetslöshet i Stockholm

Publicerad
Arbetslösheten stiger i Stockholms län till följd av coronapandemin. Den senaste veckan har andelen nyinskrivna på Arbetsförmedlingen ökat med mer än det dubbla.

Larm om varsel kommer från flera branscher runt om i landet. Krögare som SVT Stockholm pratat med går på knäna eftersom en stor del av gästerna slutat komma. Kaféer, hotell och restaurangen ser sina kassor halveras och tvingas därför varsla personal.

Arbetslösheten skjuter i höjden

Varslen sker runt om i landet men Stockholms län sticker ut. Mellan den 1 och 22 mars ökade andelen nyinskrivna på Arbetsförmedlingen med 78 procent jämfört med samma period i fjol. Bara förra veckan steg andelen nyinskrivna med 239 procent, det rapporterar Dagens Nyheter.

I hela landet ökade andelen nyinskrivna på Arbetsförmedlingen mellan 1 mars till 22 mars med 61 procent, jämfört med motsvarande period förra året.

Enligt Stockholms Handelskammare har hälften av alla varsel ute i landet koppling till Stockholms län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet