Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT

Krav på extramöte om testningen i Stockholm

Publicerad

Testningskapaciteten måste bli bättre, anser oppositionen i Region Stockholm. Nu krävs ett extramöte i regionstyrelsen.

– Jag vill att den politiska ledningen i Region Stockholm agerar nu för att garantera så att testningen fungerar, säger oppositionsregionrådet Aida Hadzialic (S).

– Det jag befarar är att när spridningen ökar så räcker inte testningen till. Och då innebär det att vården och äldreomsorgen blir lidande.

Hon säger att det främst är laboratoriekapaciteten som brister.

Den senaste tiden har flera regioner i landet larmat om att testkapaciteten är ansträngd.

Tak för hur många hemtester som kan beställas

I förra veckan pausades hemtesterna för covid-19 i Stockholmsregionen. De återupptogs några dagar senare, men med ett tak för hur många hemtester som kan beställas per dag. Det görs för att prioriterade grupper inte ska komma i kläm.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill nu att det kallas till ett extramöte i regionstyrelsen för gå igenom läget. De vill även att olika handlingsalternativ för att få bukt med situationen presenteras.

– Vi vet att det är ett ansträngt läge på många håll. Men vi hade velat att man utforskar om andra regioner kan hjälpa till, säger Aida Hadzialic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet