Kreativa pepparkakshusbyggen tillbaka på Arkdes

Uppdaterad
Publicerad

Förra året bommade Arkitektur- och designcentrum på Skeppsholmen i Stockholm igen och den årliga Pepparkakshustävligen fick istället visas digitalt. I år kan besökarna återigen känna den välbekanta doften från utställningen, och årets tema är passande nog Tillsammans.

Bio, teater, resor – och padel. Listan kan göras lång över saker vi längtat efter att göra tillsammans under coronapandemin – och nu har det tagit sig uttryck i pepparkaksform. Barn, vuxna, amatörer och proffs har skapat kreativa pepparkakshus i en årlig tävling. Tillsammans tävlar de i kategorierna ”arkitekter, formgivare och bagare”, ”barn upp till tolv år” samt ”Alla andra som bakar”.

– Alla bidrag som barnen gör blir så uttrycksfulla, säger Elisabet Norin, som är projektledare för årets pepparkakshustävling.

Från och med fredag öppnar utställningen och fram till den 16 december kan publiken rösta fram sin favorit. Den 19 december koras alla vinnare.

Se en del av bidragen i video.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.