Nu kommer kritik från FHM mot SL:s beslut att kraftigt dra ner på trafiken under coronapandemin. Foto: Jessica Gow/TT

Kritik från FHM mot trängseln på tåg och bussar

Uppdaterad
Publicerad

Kollektivtrafiken i Stockholm fortsatte att köra med neddragningar i trafiken trots tusentals varningar om att det var för trångt. Nu kommer kritik från Folkhälsomyndigheten FHM.

Det är Sveriges Radio Ekot som gjort en granskning av trängseln hos Stockholms lokaltrafik. Och den visar på stora problem under coronapandemin.

Det har gjorts nästan 90 000 inspektioner under tre månader och resultatet är att det varit svårt att hålla avstånd på var femte resa. På innerstadsbussarna har det varit ännu värre. Där har var fjärde buss varit full eller till och med överfull.

Resenärers ansvar

Trafikförvaltningen i Stockholm har tidigare sagt till Ekot att beslutet att dra ner på trafiken inte var lyckat, men att resenärerna också måste ta ansvar och bara resa när man verkligen måste. Men nu får SL kritik av FHM.

– Det är klart att det är allvarligt på det viset att om man inte kan hålla avstånd så finns ju en ökad risk för smitta, säger FHM:s generaldireltör Johan Carlson till Ekot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer