1177 kan inte bedrivas av en vårdgivare som redan har vårdcentraler. Det menar tjänstemännen i Region Stockholm. Foto: TT

Krys köp av Medhelp blåses av

Uppdaterad
Publicerad

Vårdbolaget Kry var på gång att köpa Medhelp som driver Vårdguiden 1177 i Stockholm. Affären väckte stor kritik då Kry redan driver vårdcentraler. Nu meddelar Medhelp att det inte blir någon affärsuppgörelse.

Redan tidigare under dagen satte Region Stockholm ner foten och hotade med att säga upp avtalet om affären gick igenom. Hälso och sjukvårdsförvaltningen lämnade sitt förslag till politikerna.

– Vi föreslår att avtalet med MedHelp AB sägs upp. Men i det fall att MedHelp AB drar tillbaka anmälan om ägarförändring innan beslutet har verkställts, ska beslutet inte verkställas vilket innebär att avtalen fortsatt gäller som tidigare, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Nu meddelar Medhelp själva att det inte blir någon affär.

– Att regionen godkänner affären var en förutsättning. Nu blir det inte så, säger Tobias Ekros vd på Medhelp.

”Seger för tilltron till vården”

Oppositionen som varit kritisk till Krys köp av Medhelp sedan första början är idag nöjda.

– Det här är en stor seger för tilltron till vården och stockholmarna. Nu måste regionen ta chansen och ta tillbaka 1177 i egen regi för pålitlig vård, säger Aida Hadzialic (S).

Nedan hör ni regionrådet Anna Starbrink (L) syn på frågan från tidigare i februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.