Kvinna åtalas för giftmord på sin partner

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern åtalas för att ha förgiftat en man med cyanid i Norrtälje. De båda var ett par och det var efter att kvinnan begärde ut försäkringspengar som misstankarna om mord fattades.

Giftmordet ska ha ägt rum i mitten av februari 2018 i en sommarstuga i Norrtälje. Mannen bedömdes först ha dött naturligt, men anhöriga tyckte att omständigheterna kring hans död var märkliga. De gjorde en polisanmälan och nya provanalyser från obduktionen genomfördes.

– Det var ett oväntat dödsfall. Man gjorde då ett omtag och gjorde nya undersökningar och då kom man fram till det nya resultatet att han har förgiftats, sa åklagaren Madeleine Pettersson till SVT när kvinnan häktades i oktober.

Åtalet väcktes på måndagen och förutom mord misstänks kvinnan för flera grova stölder. Åklagaren har åberopat förhör med omkring 25 vittnen i målet, skriver Norrtälje tingsrätt i ett pressmeddelande.

Rättegången ska inledas den 9 maj och väntas pågå under sju till åtta dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.