Kvinna häktas för giftmord på sin sambo

Uppdaterad
Publicerad

En 54-årig kvinna misstänks för att ha förgiftat en 55-årig man i en sommarstuga i Norrtälje tidigare i år. Under tisdagen häktades hon på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt åklagaren var de ett par.

Det misstänkta mordet ska ha ägt rum i mitten av februari i år. Mannen bedömdes ha dött naturligt, men anhöriga till mannen tyckte det var märkliga omständigheter och misstänkte kvinnan som nu sitter häktad misstänkt för mordet. De gjorde då en polisanmälan.

– Det var ett oväntat dödsfall. Om en människa dör i hans ålder är det mer i hjärtinfarkt. Man gjorde då ett omtag och gjorde nya undersökningar och då kom man fram till det nya resultatet att han har förgiftats, säger åklagaren Madeleine Pettersson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha förgiftats med ämnet arsenik.

Vad är det hon ska ha förgiftat honom med?

– Det vill jag inte gå in på, säger åklagaren Madeleine Pettersson.

Med arsenik?

– Nej.

Åtal kommer att dröja

Madeleine Pettersson blev inte inkopplad förrän i början av sommaren då de nya svaren från obduktionen kom. De har hållit på att utreda ärendet utan att kvinnan har suttit frihetsberövad. Mannen ägde sommarstugan som de även utnyttjade under andra tider på året.

– När man kommer in långt senare blir det svårare. Man kan inte gå in och göra husrannsakningar eller spärra av en brottsplats. Men det kommer dröja med ett åtal. Nu fick jag två veckor på mig till att börja med, sedan får vi se. Men det kommer inte bli klart utan det kommer att ta sin tid, säger Madeleine Pettersson.

Var de ett par?

– Ja.

Kvinnan anhölls i sin frånvaro i fredags och greps under måndagen. Hon förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.