Kvinna död i lägenhet på Södermalm – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern har påträffats död i en lägenhet på Södermalm i centrala Stockholm. På grund av vad polisen kallar oklara omständigheter utreds dödsfallet som mord. En man har anhållits.

På onsdagsförmiddagen kom larm in till SOS Alarm om ett sjukdomsfall i en lägenhet på Södermalm i centrala Stockholm.

– Ambulans- och räddningspersonal påträffade en livlös kvinna i lägenheten och de påbörjade livräddande arbete, men kvinnan gick inte att rädda, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Utreds som mord

Men det som larmades in som ett sjukdomsfall utreds nu som mord.

– Det finns omständigheter som gör att vi utreder om brott har skett. Eftersom det var oklara omständigheter beslutade man att inleda en förundersökning, säger Per Fahlström.

En av omständigheterna är bland annat att kvinnan bara var i 35-årsåldern, säger Per Fahlström. I lägenheten befann sig också en man som greps av polisen.

Kvinnan och mannen kände varandra

Mannen anhölls senare under dagen. Enligt polisen var mannen och den döda kvinnan inte okända för varandra.

– På något sätt känner de varandra sedan tidigare, men exakt hur vet jag inte, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Polisen inväntar nu svar från obduktionen för att kunna fastställa dödsorsaken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.