Foto: TT arkivbild

Kvinna fick brännskador på BB

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som förlösts med kejsarsitt fick brännskador efter att en värmekudde placerats på hennes mage. Kvinnan som hade fått starkt smärtstillande medel sov djupt och märkte inte av att kudden var för het. Nu får sjukhuset kritik av Inspektionen för Vård och omsorg.

Brännskadorna på kvinnans mage orsakades av en värmekudde som lagts över hennes mage för att lindra smärtan. Samtidigt som barnmorskan la värmekudden över kvinnans nyopererade mage så fick kvinnan även en injektion av stark smärtstillande medicin. Kvinna säger att hon sov djupt när barnmorskan la kudden på hennes mage och märkte inte att kudden var för varm.

”Brännskada är en känd komplikation”

Nu får BB Stockholm i Danderyd kritik av IVO som konstaterar att kraven på god vård,enligt gällande hälso och sjukvårdslag inte har uppfyllts när det gäller patientens behov av säkerhet i vården.

IVO menar att personalen borde ha kontrollerat effekten av värmekudden eftersom brännskada är en känd komplikation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.