Polisen misstänker att kvinnan mördades av en man i en lägenhet i Flemingsberg. Foto: Blåljusbilder

Kvinna mördad framför barnen – maken åtalad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern ställs på onsdagen inför rätta misstänkt för att ha mördat sin hustru, framför deras gemensamma barn, på påskafton.

Mannen greps direkt på platsen, i Flemingsberg söder om Stockholm, och har sedan dess suttit häktad misstänkt för mord. I förhör under utredningen har han erkänt att han mördade kvinnan.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha dödat kvinnan genom att hugga, sticka eller skära henne med kniv upprepade gånger mot kroppen. Parets tre gemensamma små barn ska ha blivit vittne till mordet.

Enligt Expressen ska kvinnan ha mördats 14 timmar efter att hon i ett sms meddelat mannen att hon ville skiljas.

Så här sa kvinnans granne till SVT en månad efter mordet:

Fallet är en av flera liknande händelser som fick stor uppmärksamhet under våren, där män dödat en kvinna som han haft eller hade en relation med.

Enligt åklagaren hade mordet karaktären av en avrättning och var särskilt hänsynslöst eftersom det skedde mot en närstående i hemmet och framför de gemensamma barnen.

Lider inte av allvarlig psykisk störning

Mannen har under häktningstiden genomgått en rättspsykiatrisk utredning som Rättsmedicinalverket har genomfört. Utredningen visar att han inte lider av en allvarlig psykisk störning,

Enligt rättsutlåtandet led han inte heller av en allvarlig psykisk störning vid tiden för det misstänkta brottet och kan därmed inte dömas till rättspsykiatrisk vård om han skulle fällas i domstol.

Rättegången mot mannen inleds på onsdagen och avslutas dagen efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.