Under inspelningen av en musikvideo blev en kvinna skjuten i armen. Foto: Polisen

Kvinna sköts under videoinspelning – polisen ber allmänheten om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Under en videoinspelning på Ingarö utanför Stockholm blev en ung kvinna skjuten. Nu har polisen släppt en del av det material som spelades in – bland annat ögonblicket precis innan skottet avlossades. Två personer har häktats, varav en är häktad i sin utevaro.

Det var i december i fjol som händelsen inträffade under en inspelning till en musikvideo med en känd rapartist. Under utredningsarbetet har polisen säkrat bevis i form av inspelat material, och nu väljer man att släppa en del av det mateirialet. Förhoppningen är att få in tips som kan leda till ett gripande av den man som fortfarande är på fri fot.

Blev skjuten i armen

Sedan tidigare sitter en man häktad misstänkt för grovt vapenbrott. Mannen som polisen nu vill få in tips om för kunna föra till häktet är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada. Kvinnan som blev skjuten fick efter händelsen vård och ska under omständigheterna må bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.