Rappare har överlämnat sig till polisen

Uppdaterad
Publicerad

Sedan en ung kvinna skottskadades i samband med en videoinspelning i förra veckan har en rappare varit efterlyst och jagad av polisen . Samma rappare har nu överlämnat sig till polisen.  

Under inspelningen ska skarpladdade illegala vapen ha använts och en kvinna i 20-årsåldern blev skottskadad i armen, uppger Aftonbladet

En ambulans som befann sig ute på Ingarö i Stockholms skärgård hittade av en slump kvinnan under natten till söndag. 

Polisen inledde under söndagsmorgonen den 8 december en förundersökning gällande försök till mord. Två personer greps och häktades skäligen misstänkta för försök till mord.

Brottsrubriceringen mot de båda häktade personerna är grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada. 

Rapparen har förhörts

Under fredagen överlämnade rapparen sig till polisen. Efter förhör har personen släppts, fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott säger åklagare Jonas Bergendal till Aftonbladet.   

– Han har hörts tillsammans med sin försvarare. Men det har framkommit nya uppgifter som gjorde att jag släppte honom efter förhöret, säger Jonas Bergendal. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.