Polisavspärrningar på Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm, i samband att en person har blivit skjuten. Foto: Pontus Lundahl / TT

Kvinnan släpps efter skjutningen på Kungsholmen

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som i fredags anhölls misstänkt för anstiftan till försök till mord i Stockholm släpptes av tingsrätten under måndagsförmiddagen. Beslutet att inte häkta kvinnan har överklagades av åklagaren, men även hovrätten ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl för häktning.

Det var på fredagsmorgonen som en man sköts på Kungsholmen. En kvinna anhölls på fredagen misstänkt för anstiftan till försök till mord. Efter häktningsförhandlingar under måndagen släpptes dock kvinnan då tingsrätten inte ansåg att bevisningen höll.

Senare under måndagen överklagade åklagaren beslutet till hovrätten, men hovrätten gick på samma linje som tingsrätten och beslutade att kvinnan inte ska häktas.

Mår efter omständigheterna bra

Skottlossningen i fredags skedde inomhus vid Norr Mälarstrand. Mordförsöket är inte kopplat till andra våldsbrott eller kriminella nätverk, enligt polisen.

Mannens arbetsgivare skriver i ett inlägg på Facebook att han efter omständigheterna mår bra. Hans ambition är att komma tillbaka helt återställd inom en snar framtid, skriver arbetsgivaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.