Läkarna vill begränsa antalet kunder i varuhusen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Läkare kräver munskydd i julhandeln

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens trängseln i Black Friday-handeln kräver yrkesföreningen Sjukhusläkarna i Stockholm munskydd i butiker samt en begränsning av antalet kunder i varuhusen under julhandeln. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

– Här finns ett personligt ansvar. Men framför allt är det myndigheterna som är lama under en pandemi som ännu inte peakat, säger ordförande Andreas Fischer till tidningen.

Enligt Fischer måste de befintliga allmänna råden skärpas av smittskyddsläkarna, då det är uppenbart att vissa människor inte förstår dem eftersom de är ”vaga och diffusa”.

Corona i Stockholm

Stockholms smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund vill inte kommentera förslaget, men håller inte med om att råden är för vaga.

– Nej, jag tycker att vi är stränga och tydliga. Det borde räcka, säger hon till tidningen.

Sjukhusläkarna är en yrkesförening vid Läkarförbundet som organiserar specialistläkare på sjukhus och i öppen specialistvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet