En läkare vid Södersjukhuset i Stockholm åtalades tidigare i år misstänkt för försök till våldtäkt och våldsamt motstånd. Foto: Erik Nylander / TT

Läkare på Södersjukhuset åtalad för sexbrott

Publicerad

En läkare vid Södersjukhuset i Stockholm åtalades tidigare i år misstänkt för försök till våldtäkt och våldsamt motstånd.

De misstänkta brotten inträffade under sommaren 2018 och läkaren var frihetsberövad i tre dagar.

Först sedan Svenska Dagbladet varit i kontakt med sjukhusledningen har mannen stängts av från sin tjänst. Men läkarens chef ska tidigare ha informerats om misstankarna mot mannen.

-Då fanns det ett rykte vilket föranledde att en av de närmaste cheferna på enheten pratade med den här personen. Det gjorde man på rykten, det är vad jag vet än så länge. Den här chefen var nöjd med de svar han fick och det fördes inte vidare, säger Södersjukhusets vd Mikael Runsiö till tidningen.

Misstänkt tidigare

Läkaren nekar till misstankarna om våldtäktsförsöket, som inte är kopplat till sjukhuset.

Mannen har tidigare varit misstänkt för att ha våldtagit en sjuksköterska som då jobbade på Södersjukhuset. Han stängdes av en tid från sin tjänst. Senare lades polisutredningen ner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer