• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Läkaren Sumaya: ”Inte så konstigt att vårt område drabbas hårt av covid-19”

Uppdaterad
Publicerad

För att minska smittorisken sker flera patientbesök på distans. Hassan är en av specialistläkaren Sumaya Al-Shakarjis patienter och i hennes videodagbok visar hon hur ett videomöte med coronapatienter kan gå till.

– I början var det hemskt men nu mår jag bättre, säger Hassan.

Sumaya Al-Shakarji arbetar i Järvaområdet i Stockholm som drabbats hårt av coronapandemin.

– Många på jobbet är väldigt oroliga, säger Hassan som tillfrisknat från covid-19.

Videodagbok inifrån vården

Sumaya Al-Shakarji tycker inte det är så konstigt att just hennes område drabbats så hårt av covid-19.

– Vi har en sämre folkhälsa, med en större andel patienter med diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Sen så har vi mer trångboddhet här, så det kanske inte är så konstigt att flera här blev allvarligt drabbade av covid-19, säger hon i sin videodagbok.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Videodagbok inifrån vården

Mer i ämnet