Landstinget tar över uppdraget om att förse brukare med bland annat bandage, inkontinesskydd och stödstrumpor. Foto: TT

Landstinget tar över efter ”strumpbolaget”

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms läns hjälpmedelsverksamhet till brukare som får sjukvård i hemmet, som tidigare skötts av det kritiserade ”strumpbolaget” Onemed, kommer att övergå i landstingets egen regi. Det väntas hälso- och sjukvårdsnämnden besluta om i nästa vecka.

SVT Nyheter avslöjade förra året hur landstingets avtal med företaget Onemed för förbrukningsvaror som bandage, teststickor blivit mycket dyrare än vad som först var tänkt.

Dyra strumpor

Avtalet skulle kosta landstinget 500 miljoner kronor för fem år. Men efter bara ett år hade avtalet kostat 465 miljoner kronor – nästan hela beloppet. Bland annat tog företaget ut 6.000 kronor för ett par strumpor.

Landstinget tar över

Efter en överenskommelse mellan Onemed och landstinget beslutades att det kritiserade avtalet skulle upphöra i förtid den 1 juni nästa år.

Nu väntas verksamheten övergå i landstingets egen regi. Det väntas hälso- och sjukvårdsnämnden besluta om i nästa vecka, skriver DN.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strumpskandalen

Mer i ämnet