Strumpleverantören Onemed bad Stockholmslandsting om hjälp att undvika publicitet. Landstinget minskade öppenheten och mörkade önskemålen. Foto: TT

Onemed vann i rätten – landstingets avtal om leveranser kan göras om

Publicerad

Landstingets upphandling av hjälpmedelsleveranser måste göras om efter en överklagan av bolaget Onemed. ”Strumpbolaget” kan därför bli aktuella för leveranser inom Stockholms läns landsting igen, det rapporterar Dagens Nyheter.

Landstingets upphandling av hjälpmedelsleveranser måste göras om efter en överklagan av det kritiserade bolaget Onemed, skriver Dagens Nyheter.

Efter SVT:s avslöjande om att Onemed tagit flera tusen kronor betalt för stödstrumpor upphandlades en ny distributör. Även Onemed la anbud men diskvalificerades för att bolaget inte ansågs leva upp till kriterierna.

Det beslutet överklagade Onemed till Förvaltningsrätten som nu gett bolaget rätt i frågan. Rätten rekommenderar därför att upphandlingen ska göras om så Onemed kan vara med i budgivningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strumpskandalen

Mer i ämnet