Mannen hade en hög chefsposition på landstinget Foto: SVT

Landstingschef uppträdde hotfullt – omplaceras

Publicerad

En hög tjänsteman inom Stockholms läns landsting omplaceras efter att ha uppträtt hotfullt mot vårdpersonal på Karolinska i Solna.

En nära släkting till landstingschefen vårdades på sjukhuset och i samband med det tog chefen ut sin ilska mot personalen, det skriver Svenska Dagbladet. Han ska ha ifrågasätt vårdpersonalens agerande, uppträtt hotfullt och tagit foton på personalen. Tillslut tvingades personalen tillkalla ordningsvakter för att lugna ner mannen.

Landstingsdirektör Malin Frenning har nu beslutat att omplacera chefen från sin topptjänst till en mer undanskymd tjänst.

– Det är ett personalärende och han har inte längre något arbetsledande ansvar. Han har agerat på ett sådant sätt att det har skadat vårt förtroende för honom, kommenterar Malin Frenning till Svenska Dagbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.