Om 26 år är länet helt fritt från fossila utsläpp det förslår länsstyrelsen i Stockholms i en ny klimatstrategi. Foto: TT arkivbild

Länsstyrelsens mål – inga utsläpp av växthusgaser 2045

Publicerad

För att minska de kostnader som framtidens klimatförändringar för med sig måste Stockholms län begränsa utsläppen. Målet är inga utsläpp av växthusgaser år 2045.

Länsstyrelsen i Stockholm har tagit fram ett förslag på en ny klimat- och energistrategi för åren 2020-2045 med fokus på bland annat transporter, energiförsörjning, resande och konsumtion.

Målet är att länet ska vara helt fritt från fossila utsläpp år 2045. Länsstyrelsens strategi riktar sig främst till kommunerna i länet och offentliga aktörer. Nu är förslaget ute på remiss och fram till den 15 oktober har alla chansen att tycka till.

– Efter det kommer vi att titta på alla synpunkterna som vi har fått in och ta till oss kommentarerna. I början av nästa år kommer förslaget att skickas till regeringen, säger Samuel Karlström, klimatanpassningssamordnare på Länsstyrelsen i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer