Larm om pistolbeväpnad man på tunnelbana

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 09-tiden som larmet kom in till polisen om att en person sett med pistolliknande föremål i tunnelbanan. Under 10 minuter stoppade SL alla förbikörningar vid Skanstull. Nu söker polisen efter den misstänkta mannen.

Polisen fick larm om att en person gått runt med pistolliknande föremål på Södermalm. Enligt det vittne som slog larm till polisen befann sig mannen på Ringvägen och försvann ner mot tunnelbanan.

– Det kom larm från vittnesuppgifter om att en person ska ha haft ett vapen på sig. Nu söker vi efter personen med flera patruller och han kan ha fastnat på övervakningskamerorna, säger Anders Bryngelsson.

Har han hotat någon?

– Nej, inte vad vi har fått larm om.

En stor polisinsats sökte av området och kontrollerade övervakningsfilmer utan att hitta någon som stämde in på beskrivningen.

– Det kan vara så att han har ändrat sitt utseende på väg nerför trapporna, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En anmälan om grovt vapenbrott kommer att skrivas utifrån de vittnesuppgifter som lämnats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.