17-åringen sökte själv vård på sjukhus Foto: Janne Åkesson/Swepix

Tonåring skadad i skottlossning i Flemingsberg

Uppdaterad
Publicerad

En tonåring sköts med två skott i Flemingsberg i Huddinge söder om Stockholm på måndagskvällen.

Flera personer slog larm till polisen om att de hört skottlossning i Flemingsbergs centrum vid klockan 21.30 på måndagen.

– Vi skickade flera patruller men initialt hittade vi ingen målsägare för han hade tagit sig själv till sjukhus med skottskador i benen, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl på polisen i Stockholm syd.

En 17-årig pojke kom in till Huddinge sjukhus med skottskador från två skott strax efter larmet.

– Det är inte livshotande skott, men vi har rubricerat om det från synnerligen grov misshandel till försök till mord eftersom det har avlossats ett flertal skott som har missat vilket betyder att det har förelegat risk för allvarlig skada, säger Lars Alvarsjö.

Inget klart motiv

Det är än så länge oklart om det var 17-åringen som var måltavlan eftersom flera personer befann sig på platsen under skottlossningen.

– Vi har inte klarlagt motiv eller vilka som har varit på platsen men tekniker är inkallade och vi har en större utredningsresurs som jobbar med det här, säger Lars Alvarsjö.

Polisen:”Vi tittar på andra händelser”

Under de senaste veckorna har det varit flera konflikter och skjutningar bland unga i Flemingsberg. Nu söker polisen efter fler vittnen till gårdagens händelse.

– Vi behöver hjälp med att prata med fler vittnen och det är inte osannolikt att det är en bil inblandad. Vi tittar också på andra händelser i närområdet och i närtid om det kan ligga andra konflikter bakom händelsen, säger Mats Eriksson Stockholmspolisens presstalesperson.

Ingen person är misstänkt i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.