SVT åkte till tre av länets mest pressade sjukhus och träffade hårt prövad vårdpersonal. Hör deras berättelser i klippet. Foto: Tommy Bergman/SVT

Ropen från sjukhusen – ”Vi är slagna hjältar”

Uppdaterad
Publicerad

Larmen från sjukhusen i länet är tydliga – det finns nästan inga lediga intensivvårdsplatser kvar och personalen går återigen på knäna.

SVT Stockholm besökte Södersjukhuset, Karolinska i Huddinge och Södertälje sjukhus för att höra hur personalen på intensivvårdsavdelningarna klarar av den andra coronavågen.

Intensivvårdsavdelningarna på länets sjukhus ligger nära sin maxkapacitet. Och till skillnad från i våras, då planerade operationer ställdes in och resurser omfördelades i hög grad till att stärka covidvården, är det nu i huvudsak den ordinarie IVA-personalen som tar emot flödet av covid-patienter som väller in på avdelningarna.

– Det är inte mänskligt. Vi kanske är hjältar men vi är snart slagna hjältar, säger Katja Fogelberg, IVA-sjuksköterska på Huddinge sjukhus.

Hur mäktar personalen med den andra vågen när batterierna inte ens hunnit ladda färdigt sedan den första?

Följ med till de tre sjukhusen i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet