Livstids fängelse för mord på kvinna i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En kväll i maj mördades en kvinna i 50 årsåldern i Nacka. Under måndagen dömde tingsrätten kvinnas tidigare partner för mord till livstids fängelse.

Kvinnan hittades död i sin lägenhet med ett antal knivhugg, bland annat i halsen. Den nu livstidsdömde mannen greps av polisen samma natt och därefter framkom det att han hade befunnit sig i kvinnans lägenhet. Tingsrätten anser det fastställt att det var mannen som dödat henne.

Mannen hävdar nödvärn och minneslucka

Mannen har både hävdat att han hade en minneslucka under kvällen och att han agerade i nödvärn. Tingsrätten menar dock att skadornas placering och omfattning talar emot att det skulle vara nödvärn och att omständigheter efter mordet talar emot minnesluckan. De anser att mannen medvetet och avsiktligen dödat kvinnan.

Våld i nära relation

Tingsrätten skriver i ett pressmeddelande att fängelsestraffets längd beror på en sammanvägd bedömning av omständigheterna och att de kommit fram till att brottet är så pass allvarligt att det motiverar livstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våld i nära relation

Mer i ämnet