Löfven pressades om Bromma

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen frågades statsministern ut i riksdagen för första gången. Både Bromma flygplats och Förbifart Stockholm togs upp som frågor där oppositionen krävde svar.

En gång i månaden har statsministern frågestund i riksdagen, då får riksdagsledamöterna ställa frågor som statsministern svarar på. Under torsdagen var det Stefan Löfvens (S) premiär. Annie Lööf (C) pressade statsministern kring infrastrukturprojekten Förbifart Stockholm och Bromma flygplats.

– Vad regeringen vill är höljt i dunkel. Jag vill fråga Löfven om han vill lägga ner flygplatsen och har du MP med dig?, frågade Annie Lööf.

Förbifart Stockholm

– Det verkar råda ett missförstånd. Vi har inte beslutat lägga ner Bromma flygplats. Det är den lokala majoriteten i Stockholm som vill utreda om man kan bygga bostäder istället, blev svaret.

Annie Lööf menade på att statsministern inte står för sitt ord eftersom han i valrörelsen sade att han inte vill lägga ner Bromma flygplats. Stefan Löfven ville istället poängtera att det är en förhandlingsperson som ska titta närmare på saken för att man ska kunna bygga bostäder och samtidigt ha transportlösningar för Stockholm och landet.

Även Förbifarten togs upp

Annie Lööf tog även upp Förbifarten. Strax efter henne var det Ida Drougge (M) tur att göra detsamma. Kostnaderna tickar, varför återupptas inte bygget, undrade hon.

– Det var viktigt att alla fick uttrycka sin uppfattning, Stockholms stad, landstinget och staten måste förhandla om detta. Men vi ska inte förhala ett projekt, svarade Stefan Löfven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förbifart Stockholm

Mer i ämnet