Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Görs det tillräckligt för att korta vårdköerna i Region Stockholm? Hör regionens toppnamn Irene Svenonius (M) och Aida Hadzialic (S) debattera vårdköerna. Foto: SVT

Se debatten mellan M och S om sjukvården

Uppdaterad
Publicerad

Irene Svenonius (M) och Aida Hadzialic (S) vill båda styra över Region Stockholm efter valet. Vi sammanförde dem för en debatt om vårdköer, vårdplatser och privata vårdgivare.

Region Stockholm ansvarar i första hand för sjukvården och kollektivtrafiken i Stockholms län. Och när de två främsta utmanarna om posten som finansregionråd drabbar samman i en debatt är det tydligt att det finns olika syn på hur vården borde bedrivas. Aida Hadzialic (S) vill se mer vård i offentlig regi medan Irene Svenonius (M) försvarar den vård som utförs av privata vårdgivare.

– Din politik har prövats till exempel i Region Västerbotten, där människor får stå i vårdköer och deras bästa hopp är att deras region låter dem åka till Region Stockholm för att få sin svåra operation, säger Irene Svenonius (M).

Regionvalet 2022 Stockholm

– Irene Svenonius har abdikerat från sitt uppdrag och lämnat över kontrollen av sjukvården till marknaden. Jag vill se till så att det är vårdbehovet, inte marknaden, som bestämmer var vården ska finans, säger Aida Hadzialic (S).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Är det för stor del av vården som utförs av privata rådgivare? Hör regionens toppnamn Irene Svenonius (M) och Aida Hadzialic (S) debattera privata vårdgivare. Foto: SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Finns det tillräckligt med vårdplatser på akutsjukhusen? Hör regionens toppnamn Irene Svenonius (M) och Aida Hadzialic (S) debattera. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Stockholm

Mer i ämnet