Den sista dagen i Marziehs liv ringde hennes make henne 200 gånger. Foto: SVT/Veckans brott

Maken dömdes för mordet på 19-åriga Marzieh – hovrätten fastställer domen

Uppdaterad
Publicerad

En 41-årig man dömdes av tingsrätten till 18 års fängelse och utvisning för mordet på 19-åriga Marzieh som hittades död i Hökarängen. Nu har hovrätten fastställt tingsrättens dom.

19-åriga Marzieh hittades död och nedgrävd i ett skogsområde i Hökarängen våren 2016. Hennes 20 år äldre man greps i Iran tre år senare och dömdes av Södertörns tingsrätt till 18 års fängelse och utvisning.

Nu har Svea hovrätt fastställt tingsrättens dom, med undantag för att hovrätten menar att mannen redan suttit av 51 av dagarna i fängelse.

Marzieh kom till Sverige som ensamkommande från Afghanistan under hösten 2015. Hon var dock redan då gift med 41-åringen, som var bosatt i Småland.

– Hon var rädd för honom och för att han kontrollerade henne. Hon kände att det fanns en skugga som förföljde henne och den skuggan var hennes make, har målsägarbiträdet Saman Paknejad tidigare sagt till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.