Efter över tjugo år av moderatlett styre bildas nu en ny koalition i Solna. Foto: SVT

Maktskifte i Solna – efter 24 år av moderatlett styre

Uppdaterad
Publicerad

Solnas styre för den kommande mandatperioden är nu färdigt och det står klart att det blir maktskifte. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet bildar en koalition med 33 av 61 mandat i kommunfullmäktige.

S och V satt tidigare i opposition medan C och MP styrde i majoritet under förra mandatperioden. Nu har de enats om en gemensam politik och kommer särskilt prioritera förskola, skola, klimat och jämlikhet.

”Solnaborna har röstat för förändring och jag är väldigt glad över att ha den här majoriteten på plats. Vi ska satsa på skolan och ge alla elever en trygg skolgång. Det kommer att bli stora förbättringar”, säger Sara Kukka-Salam, gruppledare för Socialdemokraterna i Solna i ett pressmeddelande.

”Solna och Sverige står inför tuffa år. Då gäller det att fokusera på det som är viktigast. Moderaterna i Solna gick till val på satsningar på skolan. Menar vänsterstyret allvar med att lyfta Solnas skolor kommer det också att kräva prioriteringar. Det kommer vara vår uppgift att visa att det går att göra den prioriteringen”, skriver Lars Rådén, gruppledare för Moderaterna i Solna, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.