Den misstänkta våldtäkten ska ha begåtts på Karolinska i Huddinge i torsdags. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Man begärs häktad för våldtäkt på Karolinska

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern misstänks ha våldtagit en kvinna på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge söder om Stockholm. Mannen greps på midsommarafton och är nu misstänkt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande.

Mannen begärdes på måndagen häktad för en grov våldtäkt som ska ha skett på torsdagskvällen samt sexuellt ofredande förmiddagen efter.

Startar internutredning

Karolinska sjukhuset skriver i en kommentar till SVT Nyheter Stockholm att de har startat en internutredning och att de kommer att göra en anmälan Inspektionen för vård och omsorg (IVO):

”Sjukhuset har riktlinjer gällande användningen av könsblandade patientsalar. Vissa enheter på sjukhuset har flerbäddsrum, i möjligaste mån används inte dessa som könsblandade patientsalar. Pga olika skäl kan detta förekomma som ex behov av ökad övervakning.” skriver Kim Sjölund, Chef Press & Externa Relationer på Karolinska, i ett mejl.

SVT har under måndagen bett om en intervju med ansvariga på sjukhuset men Karolinska vill inte ge några ytterligare kommentar.

Kvinnan och mannen som inte tidigare är dömd för sexualbrott har enligt sjukhuset placerats i samma sal.

Misstänkt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande

Enligt Åklagarmyndigheten är mannen i 60-årsåldern men varför han befann sig på sjukhuset vill åklagaren inte kommentera.

Nu hålls fortsatta förhör med offer och den misstänkte samt personer som arbetar på sjukhuset och andra eventuella vittnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer