Man bar på marijuana – ledde till automatvapen

Publicerad

När polisen i Rinkeby visiterade en man för att kolla om han bar på narkotika, skröt han om att han brukade bära vapen. Polisen valde då att göra en husrannsakan som ledde till en träff.

När en man visiterades i Rinkeby av två patrullerande poliser hittade de en marijuanacigarett. Mannen blev då irriterad över att de rapporterade honom för ett litet brott och skröt över att han brukade bära vapen, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen tog orden på allvar och utförde en husrannsakan i mannens bostad, där en narkotikahund hittade 120 gram misstänkt kokain och ett gömt automatvapen.

Mannen och ytterligare tre personer som också bodde på adressen greps misstänkta för vapenbrott. Mannen, som erkänt att narkotikan och vapnet tillhörde honom, sitter nu häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.